Чашка чаю – завжди гарна ідея. Суботній ранок, обідня пауза у напруженому будні або посиденьки з друзями – чаювання вдало доповнить майже будь-який момент.
А звідки походить цей напій, які традиції чаювання в інших країнах світу, чому залишають «чайові» та багато інших цікавинок про цей чарівний запашний напій дізнались студенти Університету третього віку на черговому кулінарному засіданні, присвяченому «Всесвітньому дню чаю», який щорічно відзначається 15 грудня.
В затишній кімнаті бібліотеки – філії 3 Олександрійської МЦБС чарівні пані дегустували різні види чаїв: чорний, зелений, фруктовий, з бергамотом. В приємній по домашньому атмосфері жіночки залюбки ділились секретами заварювання цілющого, запашного напою та смакували різні види варення: сливовий джем, абрикосове, вишневе, з айви та екзотичне - з фізалісу. Адже недарма кажуть: чайна церемонія - неймовірний ритуал гармонії душі й тіла.